Συνταγή για φιλέτο στήθος κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού.
Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό κοτόπουλο στήθος φιλέτο
Χυμό 2 πορτοκαλιών
1 πορτοκάλι σε φέτες
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Χυμό ½ λεμονιού
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Αλάτι – πιπέρι
3-4 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει και ρίχνουμε το σκόρδο.
Σβήνουμε το φαγητό με τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό ή τον ζωμό. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι, περιμένουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις φέτες του πορτοκαλιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε μερίδες ζεστό ή χλιαρό. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι, κατά προτίμηση basmati.