Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μέλι.
Υλικά
2 ποτήρια αλεύρι
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 αυγό
50 γραμμάρια Βιτάμ soft
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 ποτήρι κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
1 ασπράδι αυγού
Kανέλα
Aλεύρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το Βιτάμ και το μέλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σόδα και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ με μέλι και ένα αυγό στο αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γρήγορα, ώστε να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να έχει 4 χιλιοστά πάχος και κόβουμε τα μπισκότα με τις φόρμες.
Βάζουμε τα μπισκότα μας σε δίσκο, καλυμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για περίπου 10 λεπτά στους 180°C.