Μια παραδοσιακή πίτα, κυρίως στη Μήλο και στην Κίμωλο, που μοιάζει λίγο με pizza. Το μυστικό βρίσκεται στη ζύμη, από και πέρα μπορείτε να προσθέσετε όσα και όποια υλικά θέλετε και να φτιάξετε τη δική σας… pizza αλά ελληνικά.
Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω )
250γρ. ντοματίνια σε χυμό ντομάτας Κύκνος
3 μεγάλα κρεμμύδια – 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
2 φακελάκια μαγιά ξερή
100γρ. λεπτοκομμένο σαλάμι Λευκάδος
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και λίγο αλάτι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε μια λεία ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εν τω μεταξύ λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή παραλληλόγραμμο ταψί και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την ανοίγουμε και τη στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψει όλο το ταψί.
Σφάλμα RSS: WP HTTP Error: cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired
Απλώνουμε από πάνω τα τοματάκια και τα κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε το σαλάμι, ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια και τέλος περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45΄λεπτά. Αν δούμε στα μισά του χρόνου ότι η επιφάνεια έχει ψηθεί λίγο παραπάνω, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Tip
Σε αυτή την εκδοχή της λαδένιας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη καπνιστή πάπρικα, για πιο ιδιαίτερη γεύση.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Πηγή
Μοιράσου το στα social media