Απλώνουμε διαφανή μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας μας και αδειάζουμε τη ζύμη από πάνω. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα δίσκου, τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και το μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη φόρμα.
Πιέζουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ώστε να κολλήσει καλά, τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Κόβουμε το περισσευούμενο ζυμάρι και το κρατάμε στην άκρη (αν έχει μαλακώσει πολύ το ζυμάρι το μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο).
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της ζύμης αδειάζουμε το μείγμα της μαρμελάδας και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 2 εκ..
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σταυρωτά διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα. Προσέχουμε οι άκρες της κάθε λωρίδας να ακουμπάνε στα τοιχώματα της ζύμης.
Αλείφουμε πάλι με λίγο αυγό και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 40 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.