Πάστα φλώρα με cranberries

Πάστα φλώρα με cranberries

Χριστουγεννιάτικη συνταγή για γλυκιά, τραγανή πάστα φλώρα με cranberries.


Υλικά για 6 μερίδες

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 400 γρ. μαρμελάδα cranberries
  • 200 γρ. αμύγδαλο, φιλέ

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε ένα μεγάλο μπολ.

Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ξεκινάμε και τρίβουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό, το ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές και πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

Headersalt

Απλώνουμε διαφανή μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας μας και αδειάζουμε τη ζύμη από πάνω. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα δίσκου, τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και το μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη φόρμα.

Πιέζουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ώστε να κολλήσει καλά, τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Κόβουμε το περισσευούμενο ζυμάρι και το κρατάμε στην άκρη (αν έχει μαλακώσει πολύ το ζυμάρι το μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο).

Τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της ζύμης αδειάζουμε το μείγμα της μαρμελάδας και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 2 εκ..

Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σταυρωτά διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα. Προσέχουμε οι άκρες της κάθε λωρίδας να ακουμπάνε στα τοιχώματα της ζύμης.

Αλείφουμε πάλι με λίγο αυγό και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 40 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media