Ομελέτα χωριάτικη

Ομελέτα χωριάτικη

Συνταγή για χωριάτικη ομελέτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή κολατσιό για όλες τις ώρες.


Υλικά για 6 μερίδες

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι γάλα)
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος, φρέσκος, πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ποτήρι τυρί φέτα τριμμένο
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1 μέτρια πατάτα (κομμένη σε κύβους)
  • 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 1 Κλασικός Κύβος Μυρωδικών Knorr

Εκτέλεση

Σοτάρουμε, σε αντικολλητικό σκεύος, την πατάτα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse.

Μόλις σοταριστεί ελαφρά, ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ετοιμάζουμε τα αυγά.

Headersalt

Χτυπάμε τα αυγά, ελαφρώς, και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.

Στο αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και τον κύβo μυρωδικών, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθεί ο κύβoς.

Προσθέτουμε στο σκεύος το μείγμα των αυγών με τη φέτα και σκεπάζουμε το σκεύος.

Ψήνουμε τη χωριάτικη ομελέτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά.

Τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και την αφήνουμε να σιγοψηθεί και από αυτή την πλευρά, μέχρι να κάνει κρούστα.


Πηγή

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media