Μια απολαυστική συνταγή με κολοκύθα για ένα διαφορετικό φθινοπωρινό γλυκό.
Υλικά
Κρούστα χωρίς ψήσιμο:
- 130g μπισκότα ολικής άλεσης, θρυμματισμένα
- 50g μαύρη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Cheesecake κολοκύθας:
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 170g πουρέ κολοκύθας
- 190g ΦΑΓΕ Total 5%
- 250g μέλι
- 3 κ.γ. μπαχαρικά για κολοκύθα (μείγμα τζίντζερ, μοσχοκάρυδου, γαρίφαλου, κανέλας)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετική επικάλυψη:
- ΦΑΓΕ Total 5%, 2% ή 0%
- Ζαχαρωμένα πεκάν
- Σπόροι ροδιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύετε τα ψίχουλα του μπισκότου, την μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και ισιώστε ομοιόμορφα.
Παγώστε για 30 λεπτά.
Προσθέστε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας, το Total, το μέλι, και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέστε το μείγμα κολοκύθας-γιαουρτιού στη βάση μπισκότου και ψύξτε για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιήσετε το μείγμα.
Γαρνίρετε με ΦΑΓΕ Total, ζαχαρωμένα πεκάν και σπόρους ροδιού
Πηγή
Μοιράσου το στα social media