Συνταγές μαγειρικής, προτάσεις, μικρά μυστικά της κουζίνας.
Μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ
Μια παραδοσιακή συνταγή για μελιτζάνες στον φούρνο, γνωστές και ως “μελιτζάνες παπουτσάκια” στην εύκολη εκδοχή τους, χωρίς μπεσαμέλ. Μπορείτε να τις απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, συνοδευόμενο με πατάτες στον φούρνο για μια απόλυτα γευστική ελληνική συνταγή!
Υλικάγια 4-6 παπουτσάκια
2-3 μεγάλες μελιτζάνες
500 γραμμάρια κιμάς (μοσχαρίσιος ή αρνίσιος)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Ελαιόλαδο, για το ταψί
Φέτες τυρί γκούντα ή κεφαλοτύρι, για την κορυφή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ξεπλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε κάθετα στη μέση.
Χαράξτε με ένα μαχαίρι το εσωτερικό των μελιτζανών και αλατίστε τις ελαφρώς. Τοποθετείστε τις σε ένα λεκανάκι με νερό για περίπου 30 λεπτά, όσο θα ετοιμάζετε τον κιμά ώστε να ξεπικρίσουν.
Σε ένα τηγάνι, ψήστε τον κιμά με το κρεμμύδι, με τα καρότα και το σκόρδο μέχρι να ψηθούν και να γίνουν χρυσαφί.