Υλικά:
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
1 φλ.τσ. λάδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπόλ το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, 3-4 κ.σ. απο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σκεπάζουμε το μπόλ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το χυλό με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει μια αρκετά λαδερή ζύμη.
Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα στο κέντρο της λεκάνης και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Η δοσολογία που έχουμε δώσει είναι για περίπου 25 μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με το χέρι και τα γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας.