Τραγανό πανάρισμα που θα απογειώσει το φιλέτο του μπακαλιάρου. Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.
Υλικά: (για 4 μερίδες)
4 φιλέτα μπακαλιάρου
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτάκι κρύα μπύρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο πανάρισμα καλό είναι πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής να βάλουμε το αλεύρι για 20 λεπτά στο ψυγείο να είναι κρύο. Όταν το βγάλουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρύα μπύρα σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Παράλληλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάμε το φιλέτο του μπακαλιάρου στο μείγμα να καλυφθεί και από τις δυο πλευρές και αμέσως το τοποθετούμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά αναποδογυρίζοντας κάποια στιγμή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανό. Βγάζουμε όταν είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες και φρέσκο στυμμένο λεμόνι.
Για να μην χάνετε καμία από τις δημοσιεύσεις μας στο facebook, μπείτε στην σελίδα του Salt and Sugar και κλικάρετε κάτω από το κουμπί “Σας αρέσει”, το “Να λαμβάνω ειδοποιήσεις” όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία . Έτσι θα μαθαίνετε όλα μας τα νέα… Κλικάρετε την εικόνα για να μεταφερθείτε στην σελίδα του facebook.