Σας αρέσουν οι βάφλες αλλά δεν έχετε βαφλιέρα; Φτιάξτε τες στο τηγάνι εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
1 και 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα
3 αυγά
4 γεμάτες κουταλιές του γλυκού βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι (1/4 κουταλάκι του γλυκού)
Προετοιμασία:
Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με βιτάμ ή βούτυρο, όχι λάδι). Αν έχετε τηγάνι γκριλιέρα ακόμα καλύτερα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Παίρνουμε από το μείγμα μας, μισό φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού και το αφήνουμε να απλώσει μόνο του. Το αφήνετε να τηγανιστεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αναποδογυρίζετε με μια σπάτουλα προσεκτικά χωρίς να το πιέσετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Όταν οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται τραγανές, η βάφλα είναι έτοιμη.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μέλι, φρούτα, ζάχαρη άχνη ή και μερέντα.