ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Το προσούτο είναι αποξηραμένο χοιρομέρι που προέρχεται από πόδι χοίρου ή μηρό αγριογούρουνου και η παρασκευή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυο χρόνια. Είναι Ιταλικής καταγωγής και έχει προστατευμένη ονομασία προέλευσης. “Prosciutto di Parma”  και “Prosciutto di San Daniele”. Σερβίρεται σε πολύ λεπτές φέτες.

Υλικά: (2 μερίδες)
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
2 λεπτές φέτες προσούτο
2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι

(για την σάλτσα)
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές του γλυκού κονιάκ

Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα σελοφάν και με έναν πλάστη, πιέστε τα ελαφρώς να απλώσουν λίγο, χωρίς όμως να σπάσουν.
Αφαιρέστε τα από το σελοφάν, ρίξτε τους το πιπέρι και στην συνέχεια τυλίξτε τα με τις φέτες του προσούτο.
Αλευρώστε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και το λάδι να κάψουν, και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί-καστανό χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιάτα.
Ρίχνουμε το κρασί και το κονιάκ στο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο και σε υψηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει και να μείνει μισό σε ποσότητα περίπου.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media