Συνδυασμός δυο αγαπημένων ροφημάτων. Τσάι και λεμονάδα. Δροσιστικό με ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά: (για 3 – 4 φλιτζάνια)
2 ατομικά σακουλάκια τσάι
3-4 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3-4 φύλλα μέντας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
Βάζουμε δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό σε ένα μπρίκι να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε και βάζουμε μέσα τα 2 φακελάκια με το τσάι. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Στύβουμε 3 με 4 λεμόνια και τοποθετούμε τον χυμό τους μαζί με 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, σε μια κανάτα. Αφού έχουν περάσει τα 5 λεπτά και έχει αναμειχθεί το τσάι με το ζεστό νερό, αφαιρούμε τα σακουλάκια και προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Ρίχνουμε και το τσάι στην κανάτα με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε πάγο. Σερβίρουμε σε ποτήρια γαρνίροντας αν θέλουμε, με φύλλα μέντας και φέτες λεμόνι.