ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ COCKTAIL ΜΕ ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

 βοτκα καρπουζι

Υλικά:

1/4 φλ.τσ νερό

1/4 φλ.τσ. ζάχαρη

2 φλ.τσ. βότκα

8 φλ.τσ. κυβάκια από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια

1/4 φλ.τσ. χυμό από lime

1/2 φλ.τσ. φυλλαράκια δυόσμου και μερικά κλωναράκια για να γαρνίρουμε τα ποτήρια μας

παγάκια

 

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το μίγμα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσει. Στραγγίζουμε το μίγμα καλά και κρατάμε μόνο το χυμό.

Σε μια κανάτα βάζουμε το σιρόπι με το χυμό του lime και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύουμε το μίγμα και με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζουμε τα φύλλα δυόσμου ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε το χυμό από το καρπούζι, τη βότκα και τον πάγο και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή είναι για περίπου 8 ποτά

Tip: Αντί για βότκα μπορούμε να βάλουμε τεκίλα!

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media