Υλικά:
1/4 φλ.τσ νερό
1/4 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. βότκα
8 φλ.τσ. κυβάκια από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/4 φλ.τσ. χυμό από lime
1/2 φλ.τσ. φυλλαράκια δυόσμου και μερικά κλωναράκια για να γαρνίρουμε τα ποτήρια μας
παγάκια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε το μίγμα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να λιώσει. Στραγγίζουμε το μίγμα καλά και κρατάμε μόνο το χυμό.
Σε μια κανάτα βάζουμε το σιρόπι με το χυμό του lime και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύουμε το μίγμα και με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζουμε τα φύλλα δυόσμου ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε το χυμό από το καρπούζι, τη βότκα και τον πάγο και ανακατεύουμε καλά.
Η συνταγή είναι για περίπου 8 ποτά
Tip: Αντί για βότκα μπορούμε να βάλουμε τεκίλα!