Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σάλτσα, τη συναντάμε κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου και συνοδεύει το ψωμί ή τις αραβικές πίτες. Παραδοσιακά η συνταγή περιέχει ταχίνι, ρεβύθια, λεμόνι και λάδι. Εμείς σας παρουσιάζουμε το χούμους σε μια εκδοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Χούμους φέτας λοιπόν!
Υλικά:
120 γρ. φέτα που έχουμε θρυμματίσει
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. λάδι
2 κ.γ. ρίγανη
μια πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο λάδι και ψητές πιτούλες.