Συνταγή για σουπιές με σπανάκι.
Υλικά
1 κιλό σουπιές φρέσκιες (να μην έχει σπάσει το μελάνι τους)
½ σπανάκι φρέσκο
½ σέσκουλα
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μάτσο άνηθο
1 κύβο λαχανικών Maggi
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ ελαιόλαδο
Πιπέρι μαύρο φρεσκο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα φύλλα από το σπανάκι και τα σέσκουλα σε παγωμένο νερό.
Ξεπλύντε εξωτερικά τις σουπιές απαλά και προσέξτε μην σπάσετε ταμελάνια τους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι και όταν μαλακώσουν ρίξτε μέσα χοντροκομμένα το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Τσιγαρίστε για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και βάλτε μέσα τις σουπιές.
Όταν ξεκολλήσει το κόκαλο από τις σουπιές αποσύρετε και μεταφέρετε τις σουπιές σε μια επιφάνεια κοπής.
Κόψτε σε κομμάτια 2 περίπου εκατοστών τις σουπιές και επαναφέρετε στην κατσαρόλα.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό και ρίξτε τον κύβο λαχανικών Maggi, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι.
Μαγειρέψτε για ακόμη 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε άμεσα.
Πηγή
Μοιράσου το στα social media