Αθερινόπιτα – Μια παραδοσιακή συνταγή από το νησί της Χίου, εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα νόστιμη. Βγαίνει σαν πιτούλα και είναι ο ιδανικός ουζομεζές.
Υλικά:
- 1 κιλό αθερίνα
- 5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και η κάθε ροδέλα στη μέση
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένουμε την αθερίνα καλά και τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί ώστε να απαλλαγούμε από το περιττό νερό.
Βάζουμε την αθερίνα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το μίγμα της αθερίνας στο καυτό λάδι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το μίγμα να τηγανιστεί από τη μια πλευρά και να ροδίσει.
Έπειτα γυρίζουμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μπόλικο λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μοιράσου το στα social media